Finomságok
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 45 / 52 oldal |
zsanett25 nagyon szépen köszi, finomnak "hangzik"!
3 kg káposzta (fehér)
1 kg vöröshagyma
1 kg uborka
1 kg sárgarépa
ezeket legyalulni és vödörbe tenni(az uborkát héjastól)
fűszerek hozzá
40 dkg cukor
10 dkg só
2,5 dl 20% ecet
1 cs szalicil
kevés borkén
őrölt bors
ezeket rászórjuk és összekeverjük
3-4 napig állni hagyjuk és utána zárható fedelű edénybe tesszük
1 kg vöröshagyma
1 kg uborka
1 kg sárgarépa
ezeket legyalulni és vödörbe tenni(az uborkát héjastól)
fűszerek hozzá
40 dkg cukor
10 dkg só
2,5 dl 20% ecet
1 cs szalicil
kevés borkén
őrölt bors
ezeket rászórjuk és összekeverjük
3-4 napig állni hagyjuk és utána zárható fedelű edénybe tesszük
zsanett25 engem érdekelne, előre is köszönöm, ha beírod.
Érdekel valakit vegyes savanyúság recept?
Könnyen és gyorsan elkészíthető. Ha van igény rá beírom ide
" alt="
">
Könnyen és gyorsan elkészíthető. Ha van igény rá beírom ide
" alt="
">Sziasztok.
Tudnátok nekem segíteni.
Valami finom receptet keresek Vadra és halra.
Ha valaki tud receptet írja már le nekem.
Előre is köszönöm.
Tudnátok nekem segíteni.
Valami finom receptet keresek Vadra és halra.
Ha valaki tud receptet írja már le nekem.
Előre is köszönöm.
A héten csupa finomságokat csináltam
" alt="
">
Hétfő 10 kg paprikából lecsó télre a fagyasztóba
" alt="
">
Szerda paradicsomlé eltevés, de főzés nélkül. Új recept kiváncsi leszek rá! Valamint 20 kg szilva magozása szilvalekvárhoz
" alt="
">
" alt="
">
Hétfő 10 kg paprikából lecsó télre a fagyasztóba
" alt="
">
Szerda paradicsomlé eltevés, de főzés nélkül. Új recept kiváncsi leszek rá! Valamint 20 kg szilva magozása szilvalekvárhoz
" alt="
">Reszelt túrós
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 db ráma
20 dkg por cukor
1 cs. sütőpor
2 kanál kakaó
1 tojás sárgája
kevés tej
Töltelék
50 dkg túró
3 tojás sárgája
2 cs. vaníliás cukor
25 dkg. cukor
3 tojás felvert habja
mazsola
A hozzávalókat összedolgozzuk (a tejjel vigyázzunk, mert ellágyítja nagyon a tésztát). A tésztát két részre osztjuk. 1/2 órát hűtőben pihentetjük . Kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük az egyik részt, rákenjük a tölteléket és a másik rész tésztát ráreszeljük. A nokedli szaggató hátulján reszelem .
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 db ráma
20 dkg por cukor
1 cs. sütőpor
2 kanál kakaó
1 tojás sárgája
kevés tej
Töltelék
50 dkg túró
3 tojás sárgája
2 cs. vaníliás cukor
25 dkg. cukor
3 tojás felvert habja
mazsola
A hozzávalókat összedolgozzuk (a tejjel vigyázzunk, mert ellágyítja nagyon a tésztát). A tésztát két részre osztjuk. 1/2 órát hűtőben pihentetjük . Kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük az egyik részt, rákenjük a tölteléket és a másik rész tésztát ráreszeljük. A nokedli szaggató hátulján reszelem .
törpi
Én is úgy csinálom mint nemeths.
Én is úgy csinálom mint nemeths.
Köszi Timi!Én simán belevágtam,viszont mindig lesekedtem,hogy mekkora a szintje-hát sosem nőtt meg az ártatlanja.Látványnak különben nem volt utolsó:lapos,barna,kis kerek halmocskák.Az illata azért jó volt,a látványt a fiaim nagyon élvezték.
on-lány
Én is papírban sütöm de azért esett össze mert sok volt benne a sütőpor (megnőtt aztán összeesett) csak egy kávéskanál többet soha ne tegyél a liszt mennyiségéhez ez pont elég..
" alt="
">
Én is papírban sütöm de azért esett össze mert sok volt benne a sütőpor (megnőtt aztán összeesett) csak egy kávéskanál többet soha ne tegyél a liszt mennyiségéhez ez pont elég..
" alt="
">nemeths: köszi,holnap kipróbálom
Nagyon köszönöm a segítségeteket!!!Kipróbálom a Timiét is,és a Lindababa szódabikarbónását is-eddig én azt sajna kihagytam , csak sütőport tettem bele 1 csomaggal, de én papírban sütöm.
Én csak habot, és ha nagyra sikerül utólag kisebbre vágom.
Így nem forralom el a tejet, addig míg elkészül, és nem lesz tele apró habdarabkákkal
Így nem forralom el a tejet, addig míg elkészül, és nem lesz tele apró habdarabkákkal
" alt="
">Tipi-Topi: a mikróban a tányérra csak a habot teszed vagy tejre teszek a kupacokat és úgy mikróba?
Én is úgy csináltam legutóbb, mint Tipi-Topi. Nekem nagyon bejött.
Törpi!
Konzulálok majd a curász koleginával is és ha ő jobbat tud megírom neked..
Mindenki!
Van sok jó receptem de lehet már sokat ismertek is ha van igény rá szívesen teszek föl egy kettőt...
jaj és elfelejtettem az igazi szakmám szakács vagyok ebben dolgoztam közel 4 évig igaz még van mit tanulnom de ebben is tudok remélem segíteni ha valaki rászorul!
" alt="
">
" alt="
">
" alt="
">
Konzulálok majd a curász koleginával is és ha ő jobbat tud megírom neked..
Mindenki!
Van sok jó receptem de lehet már sokat ismertek is ha van igény rá szívesen teszek föl egy kettőt...
jaj és elfelejtettem az igazi szakmám szakács vagyok ebben dolgoztam közel 4 évig igaz még van mit tanulnom de ebben is tudok remélem segíteni ha valaki rászorul!
" alt="
">
" alt="
">
" alt="
">Köszi Timi előre is, nagyon örülnék a receptnek.
Én felverem a habot cukorral, van.cukorral és tányérra teszek evőkanállal 3-4 kupackát és mikróba teszem 600-700W körüli teljesítményre és 1 percig főzöm, majd kiveszem és szép kemény habok lesznek amik nem szoktak összeesni sem.
Marcsi-35
miért is ne ha van kedved?Remélem ízleni fog...
" alt="
">
" alt="
">
" alt="
">
miért is ne ha van kedved?Remélem ízleni fog...
" alt="
">
" alt="
">
" alt="
">