Tegnap voltam a vidámparkban és nem váltották be a csomagolásokat.
Sok szót nem is fecsérelek erre, csak annyit, hogy van kint több helyen is Fagypontos plakát és azon van hány pontért mit kapsz, csak azt felejtették el hozzátenni, hogy csak a vidámparkban és csak egy helyen ( egy büfében ) vett jégkrémek után ők adnak pontokat.
Ugyanez van pepitában az állatkertben, Reacska ne menj oda beváltani mert nem fogod tudni

.
Innentől köszi Mindenkinek, nem gyűjtök több csomagolást, még ezeket is be kell váltanom valamelyik strandon.
Általában veszem a fáradságot és attól függetlenül, hogy nem a reklámlevelek miatt van kinnt az email címem, felszólítom priviben az illetőt, hogy hanyagoljon. Volt olyan aki füle botját se mozdította a priviben való felszólítás ellenére sem. Ilyenkor ideges leszek attól, hogy semmi nem érdekli a saját "érvényesülésén" kivül.
Tényleg nem nehéz törölni de amikor már 30 jön már nem 1 másodperc.
Iz, szerintem ne sértődj meg, hanem menj a nyereményváros fórumára ott állandóan hírdetnek olyanok akik várják a hasonló emailokat cserébe a tiédért.
Líz!
Nagyon igazad van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Név nélkül is egyet értek veled!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kosdimaria: "De mit tegyen az, akinek nicsenek nagyon email címmel rendelkező ismerősei?"
Az ne dobáljon leveleket számára ismeretlenek postaládájába.
W.A: "Ha a játékszabályzat alapján a nyerteseket nyilvánosságra hozzák és ez engem adott esetben zavar, mérlegelek, hogy játszak-e."
Engem csak az zavar, ha az elérhetőségi adataimmal valaki saját maga érdekeinek az érvényesítésére az én "személyiségi jogaimat" (utálom ezt a kifejezést, de nincs jobb) a sárba tiporja.
Iz: "Ált. oda van írva, hogy ezzel hozzájárulsz marketing és reklámcélok felhasználására. És most egy pár ajánlat miatt duzzogtok?"
Nem duzzogok, én a véleményemet mondom el. A hozzájárulásomat pedig nem neked adtam, hanem annak a cégnek, aki a játékot szervezi, ez pedig nem te vagy. A hozzájárulásomat pedig bármikor visszavonhatom.
Iz: "Talán nézzetek kicsit körül, milyen stílusú beszélgetések mennem mostanság a fórumon, és gondoljatok bele, hogy tényleg mindig csak a másikban van a hiba?"
A fórum szó jelentése: nyilvánosság. Ahol többnyire nevüket vállaló emberek beszélik meg egymással mondandójukat. Nézeteltérések márpedig vannak. És ez így van jól. Milyen is lenne a világ, ha mindenki rábólintana arra, amit a másik mond ?
És végül...
Kezdő internetezőknek ajánlom az alábbi linket, de nekem is hasznos olvasmány volt, néha nem árt feleleveníteni, pedig én már egy évtizede bolyongok a hálón.
http://vet.info.hu/vm/netiquette.htm
1. Nincs benne semmi törvénytelen, ha vki nyilvános helyen (email)címeket gyűjt.
2. Aki egyéb megfontolásból megadja egy fórumon v. játékban a címét, számolnia kell azzal is, hogy lesznek, akik ezt felhaszbálják.
3. Aki pedig ilyen módon gyűjt címeket és használja is azokat, számoljon azzal, hogy ez a cselekedete nem lesz népszerű!
És a kígyó megharapta a saját farkát...
Mellesleg megjegyzem, itt a fórumon többen és többször kérték., hogy az ilyen levelektől kíméljék meg őket, s ezt illő (bár nem kötelező) -már csak a barátság kedvéért is- figyelembe venni.
Én személy szerint a való (nem virtuális) életben is el szoktam utasítani, ha vki vmely kapcsolatunkat másra akarja használni, mint amire való.
(Pl. ha a szomszéd edémyekkel ügynököl, ha a pedikürős munka közben élelmiszer kiegészítőkkel traktál, ha a fodrásznál kozmetikumokat akarnak rámsózni, ha a könyvárusom biztosítást akar velem kötni. Tudom ki mivel foglalkozik, s ha szükségem van vmire, majd szólok.)
Nem vagyok megsértődve, és a "kritkia" szó az én szótáramban mást jelent, nem azt ami itt megy.
Egyébként a fórumon mindig Iz-ként jelentkeztem be. Senki és semmi nem kényszerített arra, hogy "nyilvánosan bocsánatot kérjek" kosdimarias ajánlók miatt.
Van egy nagyon jó mondás, talán más is érteni fogja, hogy mire gondolok mikor a fórummal kapcsolatban eszembe jutott:
Amit nem adsz magadtól az élet úgyis elveszi tőled.
Iz
A sértődés nem vezet semmire! A kritikát el kell fogadni, a visszavonulás nem megoldás!
novake
Nem a forumról volt szó, hanem a különböző nyertes listákról. A fórumon pedig a nyereményváros indulása után nem sokkal javasolta a queene, hogy regisztráljunk "keresztbe". Úgy érzem, hogy a webnyeremény fórum a játékos kedvűek fóruma, és az itt lévök közül is volt, akinek új volt ez a játék. Nem véradásra vagy másra küldtem ajánlót, azt a véradók fórumába kellene ajánlani.
Azért azt sem kell elfelejteni, hogy hány játékban adtad már meg a neved, címed, telefonszámod és email címed. Ált. oda van írva, hogy ezzel hozzájárulsz marketing és reklámcélok felhasználására. És most egy pár ajánlat miatt duzzogtok?
Hát jó, GYÓNOK! Én vagyok kosdimaria is, vagyis a családban van a cím. Amikor infót szolgáltattam vagy valami használható dolgot írtam be senki sem mondta, hogy nem kértünk rá.
Nem baj. Többet nem foglak zargatni benneteket sem mint Iz, sem mint kosdimaria..
Talán nézzetek kicsit körül, milyen stílusú beszélgetések mennem mostanság a fórumon, és gondoljatok bele, hogy tényleg mindig csak a másikban van a hiba?
Remélem sokat és sokan fogtok nyerni - és persze magamnak is ezt kívánom. Talán nélkületek is sikerülni fog.
Jerry, természetesen Neked a beígért Pick pontokat hétfőn még postázom.
Miért, ha teszem azt egy nyilvános fórumon a nevemet felvállalom, azt is használhatod?
Hát nem! Egy hozzászólásnál nem azért adom meg az e-mail címem, hogy kéretlen üzeneteket kapjak. Amellett, hogy etikátlan, törvénybe ütköző cselekedet is.
Ha ilyen jellegű üzeneteket szeretne vk, valószínűleg be fogja írni, hogy "légyszi küldjetek Nyereményváros maileket!".
ki
Lehet, hogy pofátlan dolog nyilvános email címekre ajánlókat küldeni,de aki vállalja a nyilvános címet, annak ezzel számolni kell.Nekem most is , mint a fórumon mindig, nyilvános a címem!. Amennyiben zaklattalak, elnézésedet kérem! Sokszor kifogásoljuk a fórúmon, hogy nem teszik közzé a nyertesek nevét. Ha a játékszabályzat alapján a nyerteseket nyilvánosságra hozzák és ez engem adott esetben zavar, mérlegelek, hogy játszak-e. Tapasztalatom, 561 cím utám, hogy sokan sszívessen vették az ajánlóimat és beléptek a nyereményvárosba.
Bocsánat a "zaklatásokért", de szerintem mindenki elküldi az ismerőseinek az ilyen ajánlatokat. De mit tegyen az, akinek nicsenek nagyon email címmel rendelkező ismerősei? A nyilvánosan, valahol megadott, némileg közzétett (s ezzel vállava a következményeket) címekre küldi el gondolván talán érdekli, ha már úgyis a játékosok közt szerepel.
Nem akartam senkinek kellemetlenségeket okozni, én is kapok folyamatosan ilyen dolgokat s kb. 2 másodpercbe kerül amíg törlöm az üzenetet. Gondolom ez másnak sem vesz el több időt.
De ha igen, akkor bocs.
Liz
Nekem pedig "wesealberttel" van tele a hócipőm!!!!!
Ha valahol megjelenik az e-mail címem, biztos, hogy másnap kapok tőle nyereményváros, lutri stb linkajánlókat.
Ilyen hozzáállással nem is csoda, hogy a nyereményvárosban neki van a legtöbb nyereményszelvénye.
Pofátlan egy dolog...
kosdimaria a zserencskártya nyerteslistájából (is) dolgozik!
Így már értem. Tényleg bosszantó az ilyen tolakodó magatartás.
sada,
Az elmúlt 2 napban egy bizonyos hölgytől, nevezetesen Molnár Mária (kosdimaria@freemail.hu)-tól Budavár tours, Nyereményváros, nu.hu linkajánlásokat (ezeken a helyeken így is lehet nyerni) kaptam arra a címemre, amivel kizárólag interenetes játékokon játszom és elvétve nyerek is. Pl. a cinematrixon, a kertpont.hu-n és egyéb helyeken a nyertesek neve mellett vagy helyett ott az email cím is, rosszabb esetben pedig a nyeremény értesítő emailben látható minden címzett neve.
Ezek szerint vannak, akik ezekre a linkajánlgatós játékokra specializálódtak, felhasználva ismeretlen emberek email címeit .
És sajnos nem én vagyok az első aki panaszkodik

Anonymous
Miért ne játszhatna budapesti mozijegyért vidéki játékos?
Én is vidéki vagyok, de a húgom Bpesten él, viszont neki nincs internethozzáférése. Játszom mozijegyekért, nyerek is itt-ott, a húgom pedig elmegy és megnézi a filmet. Nincs ezzel semmi baj.
Kedves Levi!
Ha nem vagy fővárosi, miért akarsz részt venni a BuliBlikk játékon?
A nyeremény budapesti mozijegy.
Ezért elutazol majd Budapestre?
Liz
Lassú vagyok, nem értem.

Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások