Sziasztok!
Már múlt héten aggódtam, hogy nem ért oda a csomagom a címzetthez.
Hát mai napig nem ért oda, 18-án adtam fel. Segítséget kérnék tőletek. Ajánlott levélként vette át a posta tőlem a vasalót, mert nem volt 2 kg, 18-án. Hétfőn tudom hivatalosan kerestetni, akkor jár le a 15 nap.
Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor milyen papírt kell a postán kitöltenem? Tudakozványt vagy kerestetvényt? Mivel közel 10eft-os vasaló volt, szeretnék kártérítést is kérni. Ezt majd akkor lehet kérni, ha kiderül első kör után, hogy a posta keverte el a vasalóm, vagy most mindjárt.
Nem csináltam ilyent, kérlek segítsetek hogy megy ez. Köszönöm
Borzasztó sok csomagot adok fel én is,de az elmúlt hónap alatt 3 afférom is volt velül,két db egy napon feladott csomit szombati kézbesitéssel kértem,mindkettőt pesti címre,várták őket a ház előtt,szóval a közelben sem járt postásautó 8-fél 1-ig,a nyomkövetésük alapján ők midkettőt pont 11.39-kor megkísérelték kézbesiteni. Az egyikért kedden mentek be a postára,mert állítólag hétfőn sem tudták kézbesiteni.
Valaki megnézné nekem a CO9133924739 es ragszámot?3 napja adtam fel és nem lát ilyet.
Ne írj értéket:
Ha elvész, a feladási díj 15-szöröse a kártérítés + a költség, s ez ebben az esetben elég is.
Ha értéket írsz, többe fog kerülni a feladás.
Szeretnék egy vásárlómnak feladni egy csomagot, ami meghaladja a 2 kg-ot.
Ez ha jól tudom 1050 Ft-ba kerül. A csomag értéke: 9240 Ft. Kell az érték után is fizetni?
Köszönöm, ha valaki tudna segíteni.
Lille: ha a cég nem hagyja annyiban, akkor simán jár nekik a kártérítés, hiszen nem is járt Nálad a csomag. Ne hagyd, hagyasd annyiban, mert tényleg valószínű, hogy rajtad hajtják be.
Na én meg megkaptam a feladó cégtől a ragszámot, Kecskemétről Budapestre fel sem jött a csomagom! Ott keringett 4 napig, valaki behúzta, a nem fogadta el jelölést, és visszaküldték. Felhívtam a gyárat, rendben volt a címzés, nem tudják mi történt. Most írtam a posta ügyfélszolgálatára, hogy nyomozzák ki, miért keringett a csomagom Kecskeméten, és név szerint írják meg ki küldte vissza!!

" alt="

"> Lehet a gyár a mostani kézbesítési díjat is rászámolja az utánvételre, azt sem tudom, hogy mennyit fogok fizetni

" alt="

">

" alt="

">
Ilyenkor kártalanít a posta?
Gyakran adok fel csomagokat. Legutóbb a postán összekeverték két utánvétes küldeményem feladóvevényét (azaz a dobozon lévő címzett és a postás által ráragasztott feladóvevény nem stimmelt) Kb egy hét alatt visszaérkezett hozzám mindkét csomag. A visszaküldésért csomagonként 830 Ft-ot kellett fizetnem. Azaz a posta hibájából elbuktam 2 x 1995 Ft (start plusz csomag) és 2x830 Ft = 5.650 Ft-ot. Köszönöm Magyar Posta!
Csomagot kézbesíteni a postásnak kötelessége.Amennyiben az ügyfél nem kéri,akkor saját kezüleg kell ráírnia a küldeményre hogy nem kérem, aláírni és dátumozni.Utánvételes estén ehhez egy kézbeítőívet /manuális postánál/ is visz a kézbesítő amin szintén az ügyfélnek kell ráírnia,hogy nem kérte olvasható aláírással és dátummal.Legalábbis nálunk ez így működik!
Kérdezz rá a kézbesítődnél is,hogy vitt-e neked ilyen csomagot és ki nem vette át!
Átvétel megtagadására a címzett jogosult,ha ő nincs otthon akkor az ő nevére értesítőt kell hagyni!
3 hete rendeltem a tetőablakainkhoz gumitömítést a gyárból, mivel beáztunk. Mondták, hogy utánvéttel küldik csomagként, majd nekem kell fizetni. A csomag sehol, hívom a gyárat, hogy miért nem küldték, ekkor legnagyobb megdöbbenésemre mondták, hogy másnap visszaküldték retur matricával, és az van beixelve, hogy nem kérte!!! Nálam a csomag nem járt, családot kérdeztem, senki nem küldte el a csomagos postást, nem hozott semmit. Írtam a posta ügyfélszolgálatára, megadtam a csomagszámot, és kértem őket, hogy név szerint mondják meg ki küldte vissza a csomagot! Aki föladta a csomagot, azt mondta, hogy egy olvashatatlan név van rajta, de remélem ezt valahol lekönyvelték, hogy név szerint ki volt az, aki visszaküldte a csomagot. Vagy tévedek, és ez már nem derül ki?
Ma még csak a 3. munkanap volt az ötből.
magdalin
Köszönöm neked is. Pénteken adtam fel, de már aggódok. Egyszer adtam fel csak csomagot eddig és az 2 nap alatt célba ért.

" alt="

">
A csomagot 5 munkanapra (gyakorlatilag egy hétre) vállalja a posta.
sada
Köszönöm. A kisfiam volt, miközben elkezdtem írni, el kellett mennem a géptől. Befejezte helyettem és még megnyomta a hozzászólok gombot is.

" alt="

"> Tehetséges 18 hónapos létére.
15 nap után lehet tudakozványt indítani, de a gépben addig is megnézik hogy merre jár vagy hol akadt el!
Most látom a kisfiam dolgozott, amíg felálltam a géptől pár percre.

" alt="

">
Szóval aki tud segítsen nekem, hogy ajánlott levélként feladott csomagot is lehet-e kerestetni a postán? Illetve általában hány nap szokott lenni a csomag kézbesítési ideje? kb. 250 km távolságra küldtem. Köszönöm
Mi ez a sok torokköszörülés?
2 kg-ig elmegy levélként.
Mindent lehet kerestetni, ami könyvelt küldemény:
ajánlott levél, csomag, utalvány, stb...
Sziasztoklgh-kjsj-lzh!
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy ajánlott levelet is lehet kerestetni a postán? Csomagot adtam felpénteken, de a postás csaj az mondta, hogy ez ajánlott levélként is elmegy. ghghn
Roni74!
hozzám is kerülővel érkezett

" alt="

">
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások