Koronavírus
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 48 / 48 oldal |
Ja és melyhutobe se tették... Viszont a búzadara itthon volt már hogy olyan mintha pormacskas lett volna... Az volt a moly? 🙄🧐🤨
Nagyszüleimnel is mindig be volt spajzolva liszt, cukor, anyám kínja... Háborús generáció... Kérdeztem mindig minek ennyi, mindig azt mondták hátha nagy hó lesz, meg vmi baj... Nem emlékszem szitalta volna mama a lisztet... Lehet kellett volna? 😱 🤔 😯
És az hogy 1000ftert adni egy lisztet vagy cukrot... Esetleg kezfertőtlenítőt... 😁
Samidala - cserekereskedelem nekem is megfordult a fejemben.
" alt="
">
" alt="
">
A whisky jó fertőtlenítő!
" alt="
">
" alt="
">Persze egyéb felhalmozásoktól szívesen megszabadulnék
" alt="
"> Pl. mosószer, desodor, tusfürdők, színfogó kendők, whiskyk.....
Majd lehet, hogy később beindulhat a cserekereskedelem!
" alt="
"> Pl. mosószer, desodor, tusfürdők, színfogó kendők, whiskyk.....
Majd lehet, hogy később beindulhat a cserekereskedelem!
Nálunk még van 8kg kristálycukor, abból a 20kb-ból, amit két éve vásároltam
" alt="
">
" alt="
">1.
Megelőzésre kell a fagyasztás, nem utókezelésre!
Nem lesz benne se kukac, se bogár, ha vásárlás után kb 2 napra mélyhűtőbe teszed.
2.
A rovarok remek fehérje források!
" alt="
">
Megelőzésre kell a fagyasztás, nem utókezelésre!
Nem lesz benne se kukac, se bogár, ha vásárlás után kb 2 napra mélyhűtőbe teszed.
2.
A rovarok remek fehérje források!
" alt="
">A cukornak nem, de a lisztnek lesz baja! Nem véletlenül igen rövid a fogyaszthatósági határidejük, a búzadara pedig még előbb megmolyosodik. Igen, vannak praktikák, de az mind pótcselekvés, szerintem. Kell a fenének, mikor már ki kell szitálni belőle a kukacot, vagy az apró molyt.
üdv
üdv
Nem lesz semmi baja a lisztnek. (Használat előtt fagyasztás, szitálás, elővigyázatosságból.) Legfeljebb egy ideig nem kell lisztet vennie.
De a száraz élesztő is eltűnt, ami a kenyérsütéshez kellene.
Amikor a 80-as (?) években elindultak az évtizedekig fix árak (a cukor pl. 9,60 volt), volt, aki mázsa szám bevásárolt és évtizedekig nem kellett cukrot vennie. De mást sem ,mert nem fért volna a panel kamrájába.
" alt="
">
De a száraz élesztő is eltűnt, ami a kenyérsütéshez kellene.
Amikor a 80-as (?) években elindultak az évtizedekig fix árak (a cukor pl. 9,60 volt), volt, aki mázsa szám bevásárolt és évtizedekig nem kellett cukrot vennie. De mást sem ,mert nem fért volna a panel kamrájába.
" alt="
">A szegedi Auchanban volt sok 1 kg-os Gyermelyi liszt pénteken.
Arra kíváncsi vagyok, hogy a sok őrölt spájzoló tudja-e, hogy két-három hónap múlva nem lehet visszavinni vagy másra beváltani a cuccot mint karácsony után az "igazán nem kellett volna" kategóriába tartozó termékeket.
Arra kíváncsi vagyok, hogy a sok őrölt spájzoló tudja-e, hogy két-három hónap múlva nem lehet visszavinni vagy másra beváltani a cuccot mint karácsony után az "igazán nem kellett volna" kategóriába tartozó termékeket.
Én sem kaptam Gyermelyit, de semmilyen más lisztet sem.
" alt="
"> Nagykanizsa, Tesco. Több boltba nem akartam mászkálni...
" alt="
"> Nagykanizsa, Tesco. Több boltba nem akartam mászkálni...Hát én most itt ragadtam Magyarországon.......temetésre jöttem haza külföldről, de nem tanácsos visszamennem......gondoltam akkor bevásárolok, ki tudja mi lesz ....és akkor már játszós dolgokat veszek. Gyermelyi liszt a Tesco-ban 1 kartonnal volt csak 215 .- Ft-ért kilója. A többi lisztes polc üresen tátongott.......
Hm...🤔 Tegnap nem ezzel a szöveggel kezdődött ez a topic. 😯
Ne felejtsétek! Holnap (szinte) minden zárva!
(Koronától függetlenül.)
(Koronától függetlenül.)
Szerintem vidéken több esély van rá, hogy elkerüljön a fertőzés (itt konkrétan falura gondolok, de nyilván egy kisebb város is jobb, mint a főváros).
Budapesten vannak üzletek ahol a liszt pl. teljes hiánycikk. Ahogy néztem ma az embereket nem figyelnek sem a maguk, sem pedig a másik állapotára. Talán a legtöbben nem is érzik még igazán a veszélyt, élik a mindennapjaikat, ahogy előtte.
Budapesten vannak üzletek ahol a liszt pl. teljes hiánycikk. Ahogy néztem ma az embereket nem figyelnek sem a maguk, sem pedig a másik állapotára. Talán a legtöbben nem is érzik még igazán a veszélyt, élik a mindennapjaikat, ahogy előtte.
Engem az zavar a leginkább, h féltenek az unokáimtól, mert már a veszélyeztetett "fajhoz" tartozom.
Pedig jókat szoktunk együtt csavarogni (akár gyalog, akár biciklivel).
Pedig jókat szoktunk együtt csavarogni (akár gyalog, akár biciklivel).
Ki hogy bírja a bezártságot?
Ki mit lát az üzletekben?
Ki vannak fosztva, vagy vannak olyan boltok, amik nem?
Csomó nyereményjáték is vszleg elmarad vagy módosul emiatt.
Vajon hol jobb túlélni ilyenkor?
Budapesten, megyeszékhelyeken,
ahol van pl. házhozszállítás, vagy kisebb településeken?
Hol fosztják ki jobban a boltokat?
Nálatok mi a helyzet?
Ki mit lát az üzletekben?
Ki vannak fosztva, vagy vannak olyan boltok, amik nem?
Csomó nyereményjáték is vszleg elmarad vagy módosul emiatt.
Vajon hol jobb túlélni ilyenkor?
Budapesten, megyeszékhelyeken,
ahol van pl. házhozszállítás, vagy kisebb településeken?
Hol fosztják ki jobban a boltokat?
Nálatok mi a helyzet?