találtam még egy kevert tészta szerű receptet, amelyet elég jól lehet variálni:
Piskóta szerű tésztát is készíthetünk, csak ne hívjuk véletlenül sem piskótának.
Keverjen össze lisztet szódabikarbónával, (1 kg liszt, fél cs SZBB, 1 dl olaj) /a mennyiséget arányosan kell változtatni/ adjon hozzá olajat, és annyi vizet, hogy sűrűn folyós, galuskatészta szerű legyen.
Ezt a tésztát sütheti torta formában, vagy akár vékony lappá kenve is. Az eredmény hasonló lesz a piskótához.
Ezt az alap tészta persze izlés szerint változtatható. Amennyiben több olajat, vagy zsíradékot tesz bele, úgy morzsalékosabb, omlósabb lesz, ha cukrot, vagy mézet tesz bele természetesen édesebb, a cukortól kicsit szilárdabban omlós lesz. Adhat hozzá, kakót, csokoládét, kókuszt, moygorót, mákot, és szinte bármit.
Tojás nélküli piskóta recept
Hozzávalók:
15 dkg cukor
1 cs. vaniliás cukor
5 evk. kakaó vagy karob
6 evk. olaj
3 evk.ecet
2.5 dl víz
25 dkg rétesliszt+1 cs. sütőpor+1 kkan. szódabikarbóna+pici só
Elkészítés:
A hozzávalókat(a sütőporral,szódabikarbónával elkevert liszt kivételével)összeturmixoljuk.Amikor már jó habos,apránként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket.
A masszát,kivajazott tepsibe öntjük.
200',kb.30perc
Szia Fáreó!
Lentebb írtam, hogy mivel váltható ki a tojás, de beírok egy webhelyet ahol meg lehet rendelni a tojáspótlót.
http://www.diabettrade.hu/femini/?menu=2134
Fáreó!
A babapiskóta általában valóban tojásos, de lehet kapni nem tojásosat is. Ezek általában a gyerekeknek "való" drága babapiskóták, pl azt hiszem, a Man..r ilyen. Meg kell nézni az összetételét.
dorati!
Köszi,tök jók a receptek,de a babapiskótában sztem van tojás

azt mivel helyettesíthetjük?
kösz a finomságokat,ötleteket!

Tiramisu tojás és macera nélkül
Hozzávalók:
• 2 csomag babapiskóta
• 5 dl habtejszín
• 2 csomag habfixáló
• 3-4 evőkanál cukor (ízlés szerint)
• 25 dkg mascarpone
• 3-4 dl kávé
• kakaópor
Elkészítés: A tejszínt a habfixálóval és a cukorral keményre verem, majd hozzádolgozom a mascarponét. Közben lefőzöm a kávét.
Téglalap alakú jénaiba lerakok egy sor kávéba mártott babapiskótát, majd rá egy adag krémet. Így rétegzem, míg megtelik a jénai. Beteszem a hűtőbe, és kb. 2-3 óra múlva fogyasztható. Ekkor teszem rá a kakaóport is.
A legjobb ízt akkor érjük el, ha előző nap elkészítjük.
Narancsos linzer
Hozzávalók:
# A tésztához:
# 40 dkg liszt
# 25 dkg margarin
# 20 dkg porcukor
# fél csomag sütőpor
# 2 narancs reszelt héja
# 1 citrom reszelt héja
# A töltelékhez:
# baracklekvár
Elkészítés: A tésztához valókat összemorzsoljuk, és a két narancs kifacsart levével gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Hűtőben minimum 1 órát pihentetjük, de jobb este gyúrni, reggelig hűteni. Két részre vesszük, vékonyra nyújtjuk, felét teli, felét lyukas virágalakra szaggatjuk. Lemezen hamar megsütjük, majd kettesével (egy telire 1 lyukas) a lekvárral összeragasztjuk.
Megjegyzés:
Frissen kemény, másnapra istenien megpuhul. Nagyon jó illatú és ízű sütemény, zárt dobozban hetekig eláll, minél öregebb, annál jobb. Szilveszterre szoktam egyből dupla adagot csinálni.
Sóssütemény
50dkg liszt 25dkg margarin 2 dl. tejföl 1 kávéskanál só
Összeállítani, kinyújtani akár stanglinak pogácsának formázni
Nagyon sokáig eláll dobozban tárolva is.
http://govindananda.blogter.hu/?post_id=106792
Kötőanyagként, 1 tojás helyett:
• 1/4 csésze (2 oz) lágy tofu a recept folyékony alkatrészeivel keverve, vagy
• 1 kis banán, pépesítve, vagy
• 1/4 csésze almaszósz, vagy
• 2 evőkanál kukorica keményítő vagy rózsanád keményítő, vagy Ener-G tojáspótló, vagy más, bioboltokban kapható kereskedelmi termék.
dorati !
Megcsináltuk a tórógombócot,csuda fini volt,ilyen jót már rég ettünk!
Nagy sikere lett,máskor is főzünk!
Ha esetleg lenne még ilyen tojás nélküli recepded,nagyon sokat segítene. Pl. tojás nélküli tészta,vagy piskótarecept,vagy amibe semmi "állati nem kell" pl. zsír,vaj,tojás.
Sajt túró és tejtermék lehet!

Nem olyan régóta látok sokfelé Marlenka-t, ami szerintem egy nagyon finom süti. Valaki tudná esetleg ennek a receptjét?
Császárzsemlét csináltam a mindmegette recept alapján.
Szép lett, jó lett, de csak kilencet formáztam.
Jó lenne egy rozsos recept. Valaki??

nagyon szívesen!
Ha esetleg valami másban segíthetek, írjátok be a kérdést.
Nagyon sok receptem van.
Nekem főleg az tetszett, hogy megúsztam a vízben kifőzés maceráját
De ettől persze még tuti fincsi az István-féle recept is
Én istvan istván receptjét készítettem el. Nagyon finom lett. Köszi

dorati
Nagyon köszi a túrógombóc receptjét
Isteni finom lett (és nagyon egyszerű), nagy sikere volt nálunk

dorati!
Köszi a túrógombóc receptet,kipróbáljuk!

Anikó, akkor holnap nem fogom beírni, hogy milyen finom lett.

Hmmm! ez nem ér, fogyózok, és angliában vagyok,klb 1,5év nem ettem nem láttam turogombócot!!!!
Szia dorati!
Átnéztem az oldalt, találtam néhány nagyon jó recit. Köszi.
szia Anni74
Figyelmedbe ajánlom az alábbi oldalt (érdemes átnézni tüzetesen), nagyon jó recepteket találsz itt is:
http://www.konyhamester.hu/
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások