Köszi neked is dorati. Csak mostmár tudjak választani

Gyors és laza túrógombóc
Hozzávalók:
• 1 l tej
• kb. 20-25 dkg búzadara
• 5 dkg cukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 1 citrom reszelt héja
• 1 kg túró
• pirított zsemlemorzsa
• cukor
• fahéj
A mennyiséget arányosan lehet csökkenteni.
Elkészítés: A tejet felforraljuk és beleszórjuk a búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot. Folyamatosan keverve nagyon-nagyon sűrű tejbegrízt készítünk, olyat, amit lehet majd formázni. Ha kész, hozzákeverjük a túrót, citromhéjat, és hagyjuk annyira kihűlni, hogy kézzel gombócokat formázhassunk belőle. Akár előző nap is el lehet készíteni. A zsemlemorzsát olajon vagy vajon megpirítjuk, cukrot, fahéjat keverünk hozzá, és megforgatjuk benne a túrógombócokat. Meleg cukros tejföllel, porcukorral tálaljuk.
Jó étvágyat!!
Köszi István itt is

Túrógombóc
Hozzávalók (3-4 személyre):
50 dkg tehéntúró
12 dkg búzadaraTúrógombóc
Hozzávalók (3-4 személyre):Túrógombóc
Hozzávalók (3-4 személyre):
50 dkg tehéntúró
12 dkg búzadara
3 tojás
2 dl tejföl
zsemlemorzsa
olaj
porcukor
só
Az elmorzsolt túrót alaposan összedolgozzuk a búzadarával, a tojások sárgájával és egy kis sóval. A masszát pihentessük, amíg a dara a nedvességtől meg nem duzzad. Ekkor lazán elkeverjük hozzá a tojások nagyon keményre felvert habját, majd vizes kézzel formázzunk belőle gombócokat, s azokat lobogó sós vízben főzzük ki. A zsemlemorzsát pirítsuk meg kevés olajon, s a kész gombócokat ebbe forgassuk. Simára kevert langyos tejföllel meglocsolva és esetleg cukorral meghintve tálaljuk.
küldtem

A küldeni után ?

Túrógombóc receptet szeretnék. Tudna valaki küldeni. Köszönöm.
Olyan aranyosak vagytok!
Győzzem csak sütni a sok finomságot!!Köszönöm szépen!!
szőkebabu
Küldök mailben.
szőkebabu,
a Mindmegettén is jók vannak, én tegnap a sonkás-kukoricást követtem el, és jól sikerült.

Szeretné hozzáértőtől muffin receptet kérni.Muffin papírom van hozzá

Csak a belevalót kéne tudni!!!
marycsiga!
Én régen a glukonon-t használtam (apukám cukros) amíg otthon laktam.
Ha a párod nem betegség miatt diétázik tudom neki ajánlani a 90 napos diétát. Van benne olyan nap, amikor torta az ebéd és a vacsora. A barátnőm 25 kg-ot, a férjem 10 kg-ot fogyott (de ő nem tartott be mindent). Ja és nem hízták vissza!
szeretnék túrótortát csinálni,receptem van is,de mit használjak cukor helyett?párom diétázik;´de szeretnék neki sütni.
pl:a cukrosok mit használnak?köszike.lehet privibe is.
Sziasztok!
Szeretnék kenyér receptet ami bevált 90dkg a kenyérsütőm!
Előre is köszi
tud valaki egy jó és gyorsan elkészíthető torta receptet?
Szalagos fánk:
Hozzávalók:
0,5kg liszt
2 tojássárgája
8dkg vaj
3dkg élesztő
3dl tej
1 reszelt citrom héja
1l olaj a kisütéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben (a 3dl kiveszünk egy keveset). A hozzávalókat célszerű kikészíteni, hogy szobahőmérsékletűek legyenek, mert különben nem kel meg a tészta. A lisztet tálba tesszük és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt majd a tejben elkevert tojássárgájákat.
A vajat megolvasztjuk és apránként a tésztához adjuk, közben a robotgép dagasztókarjával dagasztjuk. Célszerű legalább 5 percen keresztül dagasztani, hogy jó könnyű, levegős legyen a tészta.
Kb. 1 órát hagyjuk kelni, míg a duplájára dagad.
Utána kb. 1,5 újjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk. Én a leganagyobb pogácsaszaggatómmal csináltam, így lett kb. 20-25db.
A formák közepét az újjunkkal kilyukasztjuk és 30 percet pihentetjük.
Az olajat felhevítjük és elkezdjük kisütni. Fontos, hogy a fánkot fejjel lefelé tegyük bele mint ahogy a gyúródeszkán volt és amikor az egyik oldalát sütjük fedjük le, így lesz szalagos.
Jó étvágyat hozzá!
Máglyarakás, ahogy én szoktam:
Hozzávalók:
Kimaradt beigli,amit mikor már szikkadt és nem esszük meg 1x1 cm-re felkockázok és teljesen kiszárítok. (Aztán zacsiban tárolom amíg nem csinálok máglyarakást.)
4 dl tej
4 tojás sárgája
4 kanál cukor
1 van. cukor
Ezzel meglocsolom a száraz beiglit (hagyom kb. 1/4 órát)
Addig megpucolok 3-4 szem almát, amit vékony kis szeletkékre vágok.
Jénait margarinnal kikenek és zsemlemorzsával kiszórom.
1 réteg áztatott beigli
1 sor alma
1 réteg áztatott beigli
1 sor alma
fahéjjal megszórom és 175 fokon kb 30 percig sütöm.
A 4 tojás sárgáját 1 kanál cukorral kemény habbá verek és 30 perc után rákenem a forró tésztára. Pár perc alatt szép pirosas barna lesz és kész.
Megjegyzés: A beigliket szét szoktam válogatni. Külön veszem a mákosakat és külön adagnak a diósat.
Így spórolunk is, meg finomat is eszünk!
Jó étvágyat!
mmm Hozzászólás - 2008. január 30. :: 14:57
goffri
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 tojás, 12 dkg margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg cukor, csipet só, 1/2 liter tej, reszelt citromhéj
Elkészítés: A liszthez keverjük a sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, sót, vaníliás cukrot, cukrot, a 1/2 liter tejet, és a citrom héját. Jól összekeverjük. A tojások fehérjét keményre verjük, és beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük a gofrisütőben, kb. 4 perc alatt megsül. Csokipudingal, lekvárral nagyon finom.
A mindmegette.hu-ról származó kipróbált és finom! Bár én a citromhéjat néha kihagyom...
Sziasztok!Én csak marycsiga leirása alapján készitettem el A Túrórudit.Megéri megcsinálni finom lett!2 felé kell venni a tésztagombocot,mivel 2 őzgerincet tölt ki.3-5 mm vastagra nyujtottam és kibéleltem vele aformákat.A túros masszát is 2 felé kell venni és a tésztával bélelt gerincekbe önteni.Útánna ráhajtani a tésztát 2 oldalról.Őzgerinc alaku lesz,inkább tésztás süti,mint túrórudi.Kiadós és fontos bele a reszelt citromhéj is attól finibb.Én és a családom is nagyon örültümk ,hogy kiprobáltam!
etel80,a túrós aza töltelék,tehát együtt kell sütni
sajnos képet nem tudok mert nem fotóztam.
Macskusz,azért kell 2 részre mert 2 őzgerins formában kell sütni,2 rúd lesz.
ha egyéb kérdések vannak,írjatok mailt ,és ha tudok válaszolok
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások