Friderikusz talkshow RTL
Az első évad 6. része volt ez az adás. Mindegyik nagyon érdekes volt, de ez a 6. rész überelte mindet. Scherer Péter is vendég volt 3
Szívból ajánlom, nézzétek meg!
https://www.rtlplusz.hu/friderikusz-talkshow-p_28
107/1-evad-6-resz-c_13181455
https://www.facebook.com/groups/973389794255983/
ÚJABB GYÖNGYSZEM A NETEN: KALEA SOFIA – Kétarcú csalás bolgár csavarral! 🚨
.Összegzés:
Agresszív és láthatatlan adatgyűjtés, illegális háttér, hanyag bolgár sablonszövegek és érzelmi manipuláció. Ne engedjétek, hogy az ismerőseitek bedőljenek ennek a csodásnak tűnő hirdetésnek!
Írj a Sziget irodának... De sok esetben önkénteseket keresnek, ott van szállás is meg ellátás.
A Sziget fesztiválra dolgozni hol lehet jelentkezni nem diákként? Vidékiként ilyenkor hogy van a szállás? Kerestem a neten, de csak a diákszövetkezeteket találom.
Óriáshintát adtak át a Svájci-Alpokban:
https://share.google/iXEzan0OPjnt3Ui6s
Van bicskei köztünk? Kérdeznék.
Én Krump Lee gombóclevest, cigánypecsenyét (sok kakastaréjjal) és tejfölös uborkasalátát kérek.
A Temu valóban utal 2000 Ft-ot korábbi vásárlóiknak, de azért nagyon figyelni kell, mert ezt a tömeges utalást a csalók is meg fogják lovagolni.
Nagyon figyeljetek, ki kér, mit kér!
Úgy tűnik, nem kamu az az e-mail, amit az imént kaptam...
https://www.gvh.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/20
26-os-sajtokozlemenyek/megkezdte-a-magyar-fogyasztok
-kompenzalasat-a-temu
Amúgy abban a suliban úgy volt, első héten ha a rajz nem sikerült nem adott osztályzatot a tanár, hanem jövőhétre újra. De akkor a legjobb jegy max. 4es, aztán 3as és így tovább. ... és úgye következő hetekben kapcsolódott be a többi feladat. Szóval mondta a tanár ha nem jövünk bele a dologba, lehet pár hónap és 8-10 rajzot kell csinálni. 😯😐😳
Aztán életem során találkoztam kollégák közül olyanokkal aki oda jártak azt mondták nekik rajz éjszakákon át, hétvége... És utána az az anyag amit amúgy is meg kell tanulni.
(Na én ezt átláttam azt mondtam otthon nekem muszáj odajárni?)
Azt megoldódott a dolog nem. De ez így jobb lett.
Úgyhogy minden tiszteletem aki olyat tud. Erre születni kell. Szerintem.
sada úgy értettem, hogy először ceruzával szerkesztés.
Bizony sok órás- a vizsga rajz több napos szerkesztés és a ceruza körzö stb ,soksor asztalnyi méretű rajz tussal történő kihúzása, különböző vonalvastagságú tustollal a legidegórlőbb munka volt A legkisebb paca és egyes az egész. Azóta ezt meghaladta az idő nincs rá szükség.
Nem előrajzolták, hanem megszerkesztették.
Valahol biztosan oktatnak, de közel sem olyan sok helyen, mint régen.
Ha elő kellett rajzolni ceruzával, az bizony dupla meló. 😯 Azért csak oktatnak most is műszaki rajzot. Vagy nem? 😯
Szerintem nem ugyanarról beszéltek.
A műalkotásokat természetesen nem rajzolták elő ceruzával, kapásból tussal készültek.
A mérnökök műszaki rajzait pedig ceruzával szerkesztették, s csak a végén húzták ki tussal.
+
Az itt olvasgatók zöme pedig már azt sem tudjam mi az a tus, mi az a műszaki rajz.

(92ben kemény 3 hétig egy elittebb fent a Budai várban jártam egy építőipari szakközépiskolába azért mert szerettem rajzolni, és apukám azt mondta akkor ott lehet rajzolni.... És akkor a műszaki rajzokat ahol tust kellett használni nem rajzolták elő ceruzával. Én így emlékszem. )
(Aztán meggyőztem apukát ez nem lesz jó nekem mint iskola, egyrészt ez inkább férfi szakma, szeretek rajzolni de nem egyenes vonalat 😁🤣 meg inkább válasszunk egy egyszerű "prolibb" iskolát amit el is lehet végezni... Valahogy.
Aztán utána mentem át a vegyipariba... Ott nem kellett sokat rajzolni... 😜
Ott matekból, kémiából kellett rágyurni a külön órákra, hogy azért súrolja a kettest. 😁
Természetesen ezeket a köröket azért kellett futni mert nem engedte, hogy grafikus legyek. "Művészetből nem lehet megélni."
Aztán a sors iróniája olyan helyen dolgoztam sokat, ahol lehetett fest egetni. 😝
De én úgy emlékszem, nem rajzolták elő a tus előtt ceruzával. 🤔
Vagy igen?)
Úgy látomez már történelem sőt rébusz de így van jól!
Hát van még aki érti: Remélem a pokol tüzén sütögetik mindazokat akik a 70- es évekig kitalálták,hogy a cseruzával szerkesztett műszaki rajzokat tussal kelljen kihúzni. az ilyen főbenjáró bűnök ne évüljenek el!(:
Huhh, azt nem is néztem!
Eddig mindig + volt.
Már x is lehet?😲
Vénember86
Nem lehet, hogy x volt + ?
Én már jártam így.
Korábbi hozzászólások