mamócika
Nem tudom mennyi időd van még a gyes lejártáig, de, ha az eredeti munkaadód nem zavarja, akkor gyes alatt elmehetsz máshova is dolgozni. Gyes lejártával kiveheted a szabit. 30-ig nem mondhatnak fel, de utána igen. Felmondási időt eztán töltheted, de addig valószínűleg úgyis szabin leszel.
"92. § (1) A felmondási idő legalább harminc nap, az egy évet azonban nem haladhatja meg;
A harmincnapos felmondási idő a munkáltatónál munkaviszonyban töltött három év után öt nappal,
öt év után tizenöt nappal, nyolc év után húsz nappal,
tíz év után huszonöt nappal, tizenöt év után harminc nappal, tizennyolc év után negyven nappal, húsz év után hatvan nappal meghosszabbodik.
Bocs, hogy csak ennyit tudok, de én a másik oldalon állok, és azért vagyok képben. Engem el fognak küldeni.
sziasztok
azt tudom hogy gyes után ha visszamegyek akkor először elküldenek 3hónap szabira
amit a 3év alatt bent hagytam a gyed,gyes alatt
de ha felmondok a gyes lejárta elött pár hónappal akkor hogy van a bent maradt szabi?
kiadják?kifizetik?
ha felmondok mennyi idő után tudok kezdeni egy másik helyen?
tudja ezeket valaki?
köszi
http://www.tbinfo.eoldal.hu/
A menü (részlet)
TB alapfogalmak
Táppénzre jogosultság
Keresőképtelenség
Betegszabadság
A táppénz időtartama
A táppénz összege
Passzív táppénz
Gyermekápolási táppénz
Terhességi-gyermekágyi segély
Gyermekgondozási díj
Családi pótlék
Gyermekgondozási segély
Gyermeknevelési támogatás
Anyasági támogatás
.
.
. stb. stb. stb.
és egy másik:
jogiforum: a keresője nem a legjobb, csak szavakat érdemes beírni, de itt is hozzáértők válaszolnak.
START EXTRA kártya ügyben szeretnék kérdezni. Ha van köztünk olyan, aki járatos ebben, légyszi írjon. Fontos lenne...
minino 2010-02-04 :: 22:51
Tudna valaki abban segíteni, hogy ha lejár a gyesem, és kiveszem a munkáltatómnál a gyerekek után járó szabadságot, akkor mi a menete annak, hogy a gyes helyett/után a fizut kapjam, mit kell kitölteni, milyen lépéseket kell megtenni, nehogy pénz nélkül maradjak?! Köszi a segítséget!
voltam gyeden de munkaidöm ahhoz is éppen elég volt
nemets tényleg
bolya, nem írta, hogy vol-e gyed-en az első babával
mamocika ha gyeden volt akkor biztosított volt! Csak utána kell nézni!
ja, nincs az első baba előtt ledolgozott elég időd? Akkor nem tudom, hogy mi hogy van, de gondolom a szabi után mehetsz táppénzre.
aszta
erre nem is gondoltam hogy táppénz is jár
de gyed nem igen jár...nem ugy van hogy 2évet kell dolgozni hozzá?
Köszi a válaszokat. Előbb akkor megkeresem a felszámolót, hogy mit tud mondani nekem.
maócika
Én szabit kaptam a köztes időre, volt annyim, de csak addig számoltass szabit, hogy a második baba kiírt születési időpontja előtt 28 nappal menj el szülési szabadságra, így kevesebb szabid megy el. A szülési szabi meg úgy is csak attól jár 168 (?) napig, aztán gyed, aztán gyes.
Ha meg nincs annyi szabid, bár nem hinném, akkor vetesd magad az első gyes lejárta után rögtön táppénzre veszélyeztetett terhesség miatt.
escargot köszi
és mi van a szabikkal meg a másik gyessel ?
straci a gyest apukának is lehet, te meg lehetsz munkanélküli és gyed lejárta után kérhetsz start plus kártyát amivel könnyebb elhelyezkedni!
mamocika: ha terhes vagy, amikor lejár a gyes ésezt bejelented, nem küldhetnek el
felszámolóbiztossal beszélj és a jogiforum.hu-n kérj tanácsot
esetleg egy közös megegyezéses felmondás a gyeded lejárta utáni nappal lehet tetszene nekik, persze nem ingyen, hanem a járandóságod (gyes idejére járó állásidő pénz +szabik) egyösszegű kifizetése fejében mondjuk lemondasz a végkielégítésedről.
Én is kérdeznék: GYED-en vagyok, a munkahelyem felszámolás alatt. Nagy valószínűséggel fizetésképtelen a cég. Kaphatok valahonnan valamit? Úgy értem a szabadságpénzt lehet valahonnan kérni? Még van majdnem egy évem GYED-en, Gyesen gondolkodom, hogy maradok-e, de nincs hova visszamenni dolgozni.
sziasztok hogy van az ha az ember gyesen van a munkahelyéről és még szülési szabit sem vett ki mert végig otthon volt a terhesség alatt veszélyeztetettség miatt
és a második baba elött pár honappal lejár a gyes
akkor elküldenek?vagy kiadják a szabikat?vagy hogy van?
gyes jár 2évig?köszi
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások