2019. július 13
| Interneten kívüli játékok - Élelmiszer |
| BOUNTY, SNICKERS, MARS, TWIX (befejezési határidő) |
| Interneten kívüli játékok - Üzletekhez kötődő |
| TOTAL MOTOROLAJ (befejezési határidő) |
Legfrissebb fórum hozzászólások
-
Kérdések és válaszok
ZORRODoJo
Nem vitatkozom,bocsi hogy megirtam hogy módosíts az egyoldalú szerződéseden.🤣🤣🤣 -
Kérdések és válaszok
pityesz76hja és semmi baj az óvatossággal..
-
Kérdések és válaszok
pityesz76egyetlen egy kérdésem van anélkül bármelyikőtök mellé is állnék...
ennyire nagy a bizalmatlanságod, miért nem üzletben vagy azok webáruházában vásárolsz??ér neked az a pórolás annyit?? -
Kérdések és válaszok
DoJoUgyanitt eladó PS5-t keresek!

-
Kérdések és válaszok
DoJoTisztázzuk a félreértések végett rövidre fognám főleg, hogy a "másik fél" is jelentkezett magától - a valóságot ugyan elferdítve - lett "valami" kommunikálva:
(Zorro) Látom, sikerült gyorsan kiírni a fórumba a saját verziódat, és rögtön mártírt csinálni magadból, mintha bárki is lecsalózott volna.
Idézném a korábbi hozzászólásomat tűpontosan:
DoJo Hozzászólás: 2026. június 04. :: 13:07
Óvatosan az egymástól való itteni vásárlásokkal.. Vásároltam több embertől, már sokkal nagyobb értékben, de amivel ma/most találkozok az nem kicsit felháborít...
Később jövök a részletekkel, egyenlőre türelmesen várok... :-) HÁTHA..
Senki nem nevezett csalónak, úgyhogy a gúnyos szmájlik mögé bújtatott áldozati viselkedést nyugodtan elengedhetjük. A tények és a mai e-mailek időpontjai viszont makacs dolgok, tegyük tisztába, mi történt valójában az elmúlt 6-7 órában...
0. "Mi van ha nem tetszik":
Jött egy ilyen üzenet a szerződés kiküldését követően, hogy bár egyoldalúnak tűnik a szerződés mi van ha TE kiküldesz egy vadi új bontatlan gépet és KIBONTJUK, NEM TETSZIK VAGY VALAMI..
Miközben ha BÁRKI ráfordított volna időt a szerződés elolvasására feketén fehéren beleírtuk MINDKÉT fél biztosítása miatt, hogy mind a feladást követően készüljön kép/videó/csomagszám; mind a postai átvételt követően, így NINCS belőle probléma, hogy a dobozba esetleg fél tégla érkezett, vagy sérült termék/bontott stb. (nem! még mindig nem mondom és mondtam, hogy csaló vagy - hanem sajnos az ember napi szinten olvas ilyet vagy ehhez hasonlókat - és már csak a munkám miatt is óvatos(abb) vagyok ;-)
Ezt követően türelemesen bemásoltam azt a pontot, ahol ez számodra is nyilvánvalóvá válhat. Ezután a szerződéssel további bajod NEM volt; ha volt NEM kommunikáltál róla.
1. Ki is kockáztat itt valójában?
Te lettél volna az Eladó, én a Vevő. Én utaltam volna előre, látatlanban 137.000 forintot egy vadidegennek PS5 Slim konzolra. Ebben a felállásban a kockázat 100%-ban az enyém. A te védelmed az volt, hogy a pénz ott lett volna a számládon, még mielőtt a csomagot feladod. Teljesen alapvető, hogy ekkora összegnél egy hivatalos szerződéshez ragaszkodom. Nyilván mondhatod, hogy egy oldalú hiszen az eladó ebben minimálisat kockáztat, hiszen a pénz beérkezését követően (az ő "haszna" rögtön megtérül) viszont a vásárlónak van jelentős(ebb) kockázata.
Feladás, sérülés, - általánosságban mondom mielőtt ezt is magadra veszed(!!!) nem! nem rád gondoltam! - esetleges csalás stb.
Valamint bár a levél "szigorúnak" tűnhetett, adott esetben a mai feladást illetően - de ezeket e-mailben korábban egyeztettük és ennek fejében lettek a határidők is beleírva.
2. A nagy ChatGPT-s „jogi” elemzés
Délután érkezett egy ilyen üzenet:
"..Ha bemasolod a szerződést a googlebe,nem ir sajnos jókat.
És így én nem akarok semmit feladni..."
"..Ha szemelyesen elviszitek akkor mehet,de igy nem irok ala semmit.."
Aláírni nem kell semmit, hiszen jogilag benne volt a szerződésben, hogy az email-es elfogadás is ugyanúgy "szerződésnek minősül". Majd mikor megkérdeztem, hogy komolyan egy CHATGPT-től várunk tanácsadást?
Végül átküldted a képernyőmentéseket, hogy a "google" ChatGPT szerint a szerződés „egyoldalú”, meg hogy „rejtélyes fotókra” hivatkozik. Az AI azért írt ekkora butaságot, mert egy robot nem látja a csatolmányokat. Azok a „rejtélyes” fájlnevek amikre hivatkozott (pl. 1000036303.jpg) konkrétan azok a képek voltak, amiket TE küldtél át nekem e-mailben a saját nyereményedről. 15:26-kor még azzal ráztál le, hogy te ezt „szívesen megnézeted egy ügyvéddel is a szerződést”, és így semmit nem írsz alá.
3. Amikor elállok, hirtelen megjönnek az adatok?
A legszebb fordulat ezután jött. Miután 11:54 óta könyörögtem a szerződésből hiányzó adataidért (amiket addig visszatartottál), 15:57-kor megírtam neked, hogy ebből a komédiából és a folyamatos kifogástengerből elég volt, köszönjük, elengedjük a dolgot.
És láss csodát: 16:08-kor – alig 11 perccel azután, hogy felmondtam az üzletet – hirtelen már nem volt fontos az ügyvéd, nem érdekelt a ChatGPT riogatása sem, és azonnal átküldted a pontos címet, anyukád nevét, amit addig órákon át képtelen voltál megadni.
4. A posta kérdése
A fórumban azt írod, „mindenkinek tisztességesen megküldted”. LEHET, - ezt én nem is firtattam - , hiszen NEM ismerlek. A velem való együttműködési próbálkozás(i szándék?) viszont felháborító és bocsáss meg, kritikán aluli.
Ehhez képest miután én bevállaltam, hogy a vételáron felül kifizetem neked a teljes, 6600 forintos értékbiztosított, törékeny MPL feladást (ami téged is 100%-ban védett volna a postai sérülésektől), az utolsó e-mailben mégis azt követelted, hogy írjuk bele: te semmilyen felelősséget nem vállalsz, ha a csomag elveszik vagy megsérül.
5. Fórum utáni
Most 17:01-kor jött az alábbi mail tőled, miután már a korábbira sem válaszoltunk:
"Kuldtem videot freemailrol,mert itt nem ment at...."
1. nem érkezett semmi
2. ahogy írtam korábban is, elengedtem ezt a PS5 témát veled. Ha nem tudtuk megoldani, 6-7 órán keresztül, akkor ne akkor kezdjünk kapkodni amikor a posta zár és bizonytalan a megérkezés..
Nem az a baj, hogy engedtél az árból - hanem, hogy párhuzamosan ugyanazon tárgyért "licitáltattál kb" az emberekkel, miközben mi már a szerződésnél tartottunk/tartottunk volna ha megkapjuk a maradék hiányzó adatokat. Illetve az, hogy 6-7 órán keresztül mást sem csináltál, csak variáltál, kerested a kifogásokat, visszatartottad az adataidat, majd felhívod a páromat, hogy akkor te megérkeztél a mindennapi tevékenységedből (körmös, fodrász, stb) 6-ig tudod feladni.. majd amikor utalás előtt állnánk és a válaszodra várunk érkezik egy olyan üzenet: ja a googléba másolva amúgy még sem ok a szerződés..
Amikor meg közöltem, hogy részemről vége, elengedem, mert csak időrablás áldozata vagyok, hirtelen mégis minden adat megkerült.
Senki nem mondta, hogy csaló vagy, de hogy egy egyszerű adásvételt egy kész drámává és időhúzássá változtattál, az tény. Részemről az ügy lezárva, veszek egy gépet olyantól, aki nem a ChatGPT-vel akar jogászkodni, ha a vevő biztosítani akarja a pénzét.
Maradok tisztelettel..
DoJo -
Nyereményjáték infók
sadahttps://nyeremenyjatek.spar.hu/
-
Nyertesek
sadahttps://www.monsterenergy.com/hu-hu/promotions/nyerj-ducati-x-monster-energy-cucccokat/
-
// Csere-bere fórum 3.
ZORRO19db tesco kaparj es nyerj kartyat cserelnek,erdekelne ecofamily jar&lenor.
-
Nem csere-bere, hanem vásárlás
milán74KRUPS Intensity Milk - EA5028E0 típusú automata kávéfőző eladó.
100.000 Ft -
Kérdések és válaszok
ZORROÉn tőlem vásárolna egy PS5 készüléket szerződéssel.
De bemásoltam a szerződést a googleba és veszélyesnek itélte meg és egyoldalú.Adtam már el itt jó pár dolgot és mindenkinek tisztességesen megküldtem.
Amit meg is irtam és át is küldtem neki és úgy néz ki ezért csaló lennék.🤣🤣Meg azért is mert engedtem az árból.😅😅Ok sorry!🤣🤣 -
Postán jött
fitoskaKaland élménycsomag
4 Fuze tea -
Felajánlások
Kati57Holnapra, június 5-ére 16:00-ra a MÜPA-ban tartandó Wagner
arsifal című előadásra felajánlok egy páros belépőt, ha érdekel valakit. Ugyanitt Optic World utalványokat is felajánlok.